Колеги Алфата 156 1.6 TS 98г.Както карам например с 60-70км като подам газ да ускорявам започва да чука все едно е аванс на жигула.Карам я със 100 октанов бензин защото мислех ,че е от него но е същата работа.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Чука аванса ?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от POLICEMAN Покажи съобщениеКолеги Алфата 156 1.6 TS 98г.Както карам например с 60-70км като подам газ да ускорявам започва да чука все едно е аванс на жигула.Карам я със 100 октанов бензин защото мислех ,че е от него но е същата работа.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеЕдно полуглупаво предположение от мен... Вариатора наред ли е!?Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Щом го чуваш като постоянно чукане не е добре.При мен от 8к км. Има едно еднократно чукване при рязко подаване на газ или пък при превключване на предавки с повече газ.Което звучи точно като аванс или като разбита дроселова клапа.При мен обаче има и лек черен пушек което си е симптом на богата смес.Иди при някои майстор кйто да я чуе ,че ако са лагери да не тотализираш мотора.Alfa's do't drop oil...they mark their territory
Comment
-
Чукане като на аванс при подаване на газ, логиката не води към лагери, лагерите ще набиват доволно, дори и на място.. ще губи налягане..
Колега, аз имам същия шум, но на 1.9 ЖТД, Ако някой може да потвърди дали 1.9 жтд и твоя двигател са с верига на маслената помпа, аз предполагам, че може би е от нея. Ако никой не каже, като махна картера да вида, ще ти пиша
Comment
-
Първоначално публикувано от sindzhirliev Покажи съобщениеЧукане като на аванс при подаване на газ, логиката не води към лагери, лагерите ще набиват доволно, дори и на място.. ще губи налягане..
Колега, аз имам същия шум, но на 1.9 ЖТД, Ако някой може да потвърди дали 1.9 жтд и твоя двигател са с верига на маслената помпа, аз предполагам, че може би е от нея. Ако никой не каже, като махна картера да вида, ще ти пиша166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
Comment